Inghetata de capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 4700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca
  • 200 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 300 g capsuni
  • 150 g zahar
  •  Décor:
  • Ciocolata rasa
  • Capsuni
  • Napolitane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos delicios. Sosul se toarna peste amestecul de frisca,lapte si iaurt si se omogenizeaza.

Compozitia se pune intr-o caserola prevazuta cu un capac si se da la congelator 1 ora,apoi se scoate si se mixeaza bine,se baga din nou la congelator pentru inca o ora si iar se mixeaza. In total am mixat-o de 3 ori pentru a sparge acele de gheata. Dupa a treia mixare se lasa la congelator aprox 3 ore pentru a se intarii bine. Inainte de servire se pune 20 minute la frigider pentru a se inmuia putin si a putea forma globuri de inghetata.

Se serveste cu ciocolata rasa,capsuni si napolitane. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cafea cu sos de vin